На сайті ЦВК досі немає списків кандидатів до Генічеської райради, до міської – лише частина

13 Жовтня 2020, 23:43

На сайті Центральної виборчої комісії оновлюється інформація про кандидатів у депутати Генічеської міської ради, про кандидатів до райради – досі відсутня.

Наразі на ресурсі оприлюднені списки кандидатів до міської ради від 9 партій, передає сайт IPC-Генічеськ.

Ще минулого тижня на сайті ЦВК не були оприлюднені списки жодної партії, зараз наявна інформація про частину зареєстрованих кандидатів.

Як пояснили сайту IPC-Генічеськ у Генічеській міській територіальній виборчій комісії, усього були зареєстровані кандидати в депутати від 13 партій.

За словами голови Генічеської ТВК Юрія Тутова, списки, які зареєструвала виборча комісія, були подані до ЦВК, однак через технічні причини, на сайті ЦВК досі не опубліковані всі списки кандидатів.

У розділі “Вибори-2020” на сайті Генічеської міської ради опубліковані списки 13 партій, кандидати яких були зареєстровані Генічеською ТВК.

Їх можна подивитися за посиланнями: ЄСВО БатькiвщинаЗА МАЙБУТНEЛiва ОпозицiяМiсцеве самоврядуванняНАМ ТУТ ЖИТИНАШ КРАЙПартiя ЗЕЛЕНИХОПЗЖ“БЛОК ВОЛОДИМИРА САЛЬДО”СЛУГА НАРОДУ“СПРАВЕДЛИВIСТЬ”УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка.

Крім того, на сайті ЦВК досі не опубліковано жодного списку кандидатів у Генічеську районну раду.

Генічеська районна територіальна виборча комісія оприлюднила на сайті райради постанови про реєстрацію кандидатів у депутати Генічеської районної ради, єдині виборчі списки і територіальні виборчі списки кандидатів у депутати Генічеської районної ради від політичних партій.

До райради балотуються кандидати від 12 партій: «НАШ КРАЙ», «Партія Ігоря Колихаєва «НАМ ТУТ ЖИТИ!», Радикальна партія Олега Ляшка, «ЗА МАЙБУТНЄ», ВО Батьківщина, «Європейська Солідарність», «ПРОПОЗИЦІЯ», «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ», «СЛУГА НАРОДУ», «УДАР» (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка, «БЛОК ВОЛОДИМИРА САЛЬДО», «Партія місцевого самоврядування».

На сайті ЦВК віднедавна опублікована інформація щодо всіх кандидатів на посаду Генічеського міського голови:

Центральна виборча комісія запустила чат-бот (https://t.me/cvk_elections_bot), за допомогою якого можна отримати довідкову інформацію стосовно місцевих виборів 25 жовтня.
ОПОРА зафіксувала реєстрацію на посади голів декількох громад Херсонської області кандидатів, які мають однакові або співзвучні прізвища.
Координаторка громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська розповіла, як правильно заповнити виборчий бюлетень на місцевих виборах 25 жовтня.
Нагадаємо:
  • 25 жовтня 2020 року в Україні відбудуться перші місцеві вибори за новим виборчим законодавством. Обиратимуть депутатів місцевих рад – сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах (де вони є), а також міського голову Києва та голів майже усіх міст, сіл і територіальних громад.
  • Виборчий процес офіційно стартував 5 вересня.