Карантин ввели по всій країні: відвідування закладів освіти її здобувачами заборонено

11 Березня 2020, 23:23

З 12 березня до 3 квітня на усій території України установлений карантин. Відвідування закладів освіти її здобувачами забороняється.

Про це йдеться у постанові Кабміну “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” № 211, ухваленій та оприлюдненій на урядовому порталі 11 березня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Крім того, забороняється проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

Згідно постанови, міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, обласні, Київська міська державні адміністрації разом з органами місцевого самоврядування повинні забезпечити організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасне і повне проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів; подання щодня Міністерству охорони здоров’я інформації про здійснення заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 для її узагальнення та інформування Кабінету Міністрів України.

Докладні рекомендації для керівників закладів та управлінців містяться в листі Міністерства освіти і науки №1/9-154 від 11 березня.

Карантин запроваджується в усіх закладах освіти незалежно від форми власності та сфери управління: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти.

Рішення Уряду є підставою для керівника закладу освіти видати наказ про запровадження карантину в закладі.

Карантин триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Під час карантину учням та студентам забороняється відвідувати заклади освіти.

Як повідомлялося, 11 березня Херсонська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо протидії поширенню коронавірусу рекомендувала  введення карантину в усіх закладах освіти області, крім закладів дошкільної освіти; припинення діяльності на карантинний період закладів позашкільної освіти, а також введення карантину в закладах соціального захисту, геріатричних пансіонатах, де знаходяться люди з підвищеним ризиком захворюваності на коронавірус; обмеження на проведення масових заходів з кількістю учасників більше 200 осіб і у випадку, якщо вони не мають державної необхідності;  проведення на постійній основі дезінфекційних заходів у місцях масового скупчення людей, у громадському транспорті.

Згідно інформації Міністерства охорони здоров’я України, станом на ранок 11 березня світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19, з них 4284  закінчились смертю, у той же час 65 776 (55,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 38 176 випадків у 108 країнах/територіях/регіонах.

Станом на ранок 11 березня в Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

Загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 43 підозр про захворювання на COVID-19.

Наразі 1 зразок ще перебуває на стадії дослідження, 41 зразок отримав негативний результат.

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила, що рівень поширення COVID-19 досяг масштабів пандемії.

Читати новину російською.