На адмінкордоні з Кримом проведуть акцію до річниці незаконної анекcії

01 Березня 2020, 12:39

На адмінкордоні з Кримом проведуть заходи, присвячені 6-й річниці незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Планується урочисте підняття українського та кримськотатарського прапорів.

Про це сайту ІРС-Генічеськ повідомила заступниця голови Генічеської районної державної адміністрації Гульнара Бекірова.

“Було вирішено підняти два прапора – державний український та національний прапор кримськотатарського народу. Саме третього березня 2014 року чонгарці вийшли на захист своєї території від “зелених чоловічків”, які пробралися тоді на материкову частину України. А 8 березня 2014 року на в’їзді до Новоолексіївки представники кримськотатарської громади провели акцію проти анексії Криму”, – зауважила вона.

Планується, що у вівторок, 3 березня, з робочим візитом Генічеський район відвідає голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

На КПВВ «Чонгар» проведуть урочисте підняття державного прапору, відкриють виставку дитячих малюнків “Крим – це Україна”, а також роздаватимуть жовто-блакитні стрічки громадянам, які перетинають КПВВ.

Як повідомлялося, 26 лютого у Генічеську Херсонської області провели акцію, присвячену Дню кримського спротиву російській окупації.

У Києві того ж дня відбувся форум «Age of Crimea» («Час Криму»), присвячений Дню кримського спротиву російській окупації. На форумі президент України Володимир Зеленський заявив, що підписує указ про проголошення 26 лютого Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, який буде відзначатись щорічно.

Нагадаємо:

26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбулися два мітинги – за збереження територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу, і сепаратистський мітинг прихильників «Русского единства». Організаторами заходів виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксенов. Тоді в результаті тисняви і сутичок двоє людей загинули.

27 лютого 2014 року будівлі ВР і Радміну АРК були захоплені озброєними російськими спецназівцямибез розпізнавальних знаків. В цей же день над будівлями були підняті російські прапори. Також перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в’їздах і зайнявши аеропорт.

16 березня 2014 року в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум», за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя нібито проголосувализа приєднання Криму до Росії.

Читати новину російською.