У Великокопанівській громаді досліджують потреби молоді

11 Грудня 2019, 22:44

Фото РБК-Україна

Представники Великокопанівської об’єднаної територіальної громади пройшли тренінг про молодіжних працівників від програми USAID DOBRE та проводять опитування «Аналіз потреб молоді Великокопанівської ОТГ». Про це повідомили в ОТГ, передає сайт IPC-Генічеськ.

Учасники тренінгу, який проводився для ОТГ Херсонщини, дізнались про можливості державної програми “Молодіжний працівник”, отримали знання про те, що таке молодіжна політика та молодіжна робота.

Кожен з представників громад отримав “домашнє завдання”, що містить певний обсяг роботи, яку має виконати робоча група. Відповідно відділом культури, молоді, спорту підготовлено проєкт розпорядження «Про створення робочої групи з розробки молодіжної політики та впровадження програми «Молодіжний працівник в ОТГ» у Великокопанівській ОТГ», визначено її повноваження та склад.

світлина з допису Великокопанівської ОТГ

Останні два місяці робоча група займається аналізом молодіжної інфраструктури в громаді, вивченням потреб молоді, розробкою Молодіжного паспорта громади.

В ході виконання домашнього завдання та в рамках співпраці з робочою групою, відділ культури, молоді, спорту виконавчого комітету проводить опитування «Аналіз потреб молоді Великокопанівської ОТГ».

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіа-центр, Social Boost, Фундація підтримки місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща, Національний Демократичний Інститут (NDI).