Асканійці презентують інформацію про бюджет у доступній формі

10 Жовтня 2019, 02:37

фото ГФ "Аскер"

З 4 по 15 жовтня в Асканії-Нова проходить щорічна акція «Впливай на бюджет своєї громади», під час якої презентують інформацію про бюджет громади в доступній та простій формі «Бюджету для громадян». Про це IPC-Генічеськ повідомили в селищній раді Асканія-Нова ОТГ.

“Ми намагалися забезпечити подачу інформації про бюджет громади для різних цільових груп доступною мовою, що допоможе залучити населення до прийняття рішень та сприятиме зростанню ефективності бюджетних витрат відповідно до потреб громади”, – зазначається в «Бюджеті для громадян».

У документі наголошується, що бюджет для громадян демонструє можливості для кожного мешканця впливати на формування та витрачання бюджету своєї громади. У тексті визначається бюджетна термінологія, описується бюджетний цикл, стан соціально-економічного розвитку громади, визначаються стратегічні плани.

Крім того, в тексті описуються джерела наповнення та структура видатків бюджету

У селищній раді планують отримані пропозиції опрацювати та передати на розгляд депутатських комісій протягом жовтня-листопада, а результати розляду – оприлюднити на сайті громаді у формі звіту.

Як повідомлялося раніше, 21 вересня в Асканії-Нова проводився фестиваль ініціатив об’єднаних громад, представники ОТГ ділилися успішними практиками залучення громадян.