Онищенко розповів про першочергові кроки на посаді голови Генічеської РДА

01 Жовтня 2019, 15:45

Новопризначений очільник Генічеської райдержадміністрації Андрій Онищенко розгляне питання оптимізації структури РДА. Про це він розповів IPC-Генічеськ, коментуючи першочергові кроки на новій посаді.

«Необхідно розглянути, як оптимізувати структуру та залишитися боєздатними, з тими завданнями, які зараз є. Розглянути скорочення, розпорядження, видані Олександром Степановичем (попереднім очільником Генічеської РДА Олександром Воробйовим, – ред.). Оптимізувати структуру, що планується з першого січня 2020 року», – наголосив Онищенко.

Новий голова РДА також планує ініціювати проведення дискусій, присвячених реформі децентралізації.

«Проведемо дискусії. Мають бути розумні рішення з об’єднання, а не чиїсь амбіції», – зазначив Андрій Онищенко.

Нагадаємо:

1 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження щодо призначення Андрій Онищенка головою Генічеської райдержадміністрації Херсонської області.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв повідомляв, що у Херсонській ОДА у зв’язку зі зміною структури міністерств у Кабміні України працюють над запровадженням нової структури, яка передбачає скорочення кількості працівників на 20% і за рахунок цього збільшення зарплатні іншим співробітникам.

Андрій Онищенко є капітаном служби цивільного захисту в запасі. Навчався у ліцеї м. Маріуполя та в Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України. Проходив службу в органах і підрозділах цивільного захисту (МНС, ДСНС) на керівних посадах. Є учасником бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.

Онищенко брав участь у проекті «Нові лідери». Працював у міжнародних неурядових організаціях за напрямком цивільного захисту населення, зокрема у філії французької неурядової організації ACTED в Україні, місією якої є підтримка вразливого населення у всьому світі, а також у Товаристві Червоного Хреста України як координатор програми з навчання правилам поводження з вибухонебезпечними залишками війни.