ПРЕС-АНОНС, 20 березня

18 Березня 2019, 08:02

Шановні колеги!

У середу, 20 березня, об 11.00 у приміщенні медіа-центру «ІРС-Херсон» (Херсон, вул. Пилипа Орлика (9 Січня), 30, оф. 33) відбудеться презентація аналітичного журналістського дослідження «Де знаходиться Крим у програмах кандидатів в Президенти України?».

Автор дослідження – журналіст, громадський діяч Євгенія Вірлич. Дослідження є власною ініціативою та частиною громадської діяльності доповідача і не містить ознак агітації за чи проти когось із кандидатів у Президенти України.

В лютому цього року минуло п’ять років від моменту силового вторгнення Російської Федерації до Автономної республіки Крим. В березні – п’ять років від дня так званого «референдуму», на якому кримчани нібито «одностайно» проголосували за «повернення» Криму Росії.

Що змінилось за ці п’ять років? І тоді і зараз Україна чекає на президентські вибори. І тоді, і зараз країна живе надією та обіцянками кандидатів. Проте якщо п’ять років тому ситуація в країні була геть нова і стресово-незвичайна, то наразі ми вже маємо принаймні п’ятирічний досвід життя у стані війни та окупації: хтось – безпосередньо, хтось – опосередковано. Але при цьому далеко не у всіх кандидатів, включаючи тих, хто має високий рейтинг, Крим взагалі присутній у програмах 2019 року.

Якими були обіцянки кандидатів щодо Криму п’ять років тому і якими вони є зараз? Якою є офіційна риторика – у передвиборчих програмах – та неофіційна публічна риторика: у ток-шоу, в інтерв’ю журналістам, під час зустрічей з виборцями? Як змінилась риторика кандидатів, які претендували на головний пост у державі 5 років тому і зараз?

Відповіді на ці запитання – у дослідженні, презентацію якого запрошуємо відвідати.

Контакти автора:

Тел.: 0505943065, 0973143870.

e-mail: e.virlich@gmail.com

Також у середу, 20 березня, о 13:00 у медіа-центрі “ІРС-Херсон” відбудеться звіт Степанівського сільського голови Миколи Кузьоми про співпрацю з правоохоронними органами.

Запрошуємо до участі!