«Бути зразком для рідного Криму» – Олександр Воробйов презентував програму розвитку прикордонного з півостровом району

21 Лютого 2019, 19:33

Голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов презентував пріоритетні напрямки та проекти щодо розвитку Генічеського району на найближчі роки. Презентацію проектів голова адміністрації провів на прес-конференції у медіа-центрі IPC-Генічеськ 21 лютого.
«Всі ці проекти будуть підтримані президентом України в місті Херсоні. Очікуємо підтримки Кабміну. Розвиток іде. Ми зробимо все можливе, щоб ми були найкращими і були зразком насамперед для нашого рідного Криму», – наголосив Олександр Воробйов.

Голова місцевої адміністрації розповів, що на найближчі роки планується реалізація наступних проектів:
«Збільшення потужностей електропостачання Генічеського району. З діючих 35 кВт до 150 кВт. Це мрія всього району. Якщо ми не побудуємо нові підстанції, ситуація може бути жахливою. Враховуючи той факт, на мій погляд є в державі стратегічні об’єкти – це газ, вода, електропостачання… Херсонобленерго належить громадянам інших держав, тому фінансування цього розвитку з боку держави дуже важке. Я звернувся особисто до президента України Петра Порошенка, який зрозумів і підтримав. Був на РНКЄ, там підтримали збільшення фінансування. Генічеська РДА була ініціатором цих питань, спільними зусиллями я хочу змінити тут ситуацію з розвитку. Земельні ділянки під ці підстанції виділені.
Участь у будівництві газопроводу. Ми побудуємо нову газотранспортну систему від Генічеська до Асканії Нова. Величезні кошти йдуть на армію, на забезпечення сучасного озброєння, є невеличка затримка. Але хочу заспокоїти мешканців Генічеського, Каланчакського, Чаплинського районів та запевнити – будівництво розпочнемо цього року. Проект розробили разом з обласною державною адміністрацією. Фінансування вже планується Кабінетом міністрів. 44 тисячі домогосподарств додатково отримують газопостачання тільки в нашому районі, не говорячи вже про інші райони.
Розробка схеми сучасного водовідведення і каналізування Арабатської стрілки. Компанії вкладають власні кошти на розробку документації, співпрацюємо з міністерством екології для того, щоб мільйон гривень зайшов на Генічеський район для будівництва каналізування, водовідведення та очисних споруд.
Зробимо все можливе, щоб на перше вересня у Генічеському районі був вищий навчальний заклад за спеціальностями, як у сфері туризму, так і поглибленого вивчення іноземних мов. Провели велику кількість нарад з народними депутатами, в комітетах. Має бути потужний навчальний заклад. Цього очікують і кримчани, і мешканці найближчих районів. І ми його відкриємо.
Сучасні ФАПи будуть у кожному селі. Для того, щоб всі зрозуміли, що в медицині йде рух.
Організація тролейбусного сполучення за маршрутом «Генічеськ-Керч». Цей пріоритетний проект, який я підняв на державному рівні. Чому «Генічеськ-Керч»? Тому, що Крим – це Україна. Повірте, ми дійдемо до межі розмежування з півостровом, але прийде час, коли ми на сучасних тролейбусах поїдемо до Керчі. Це буде державний проект, підтриманий навіть європейськими грантами. У нас визначені земельні ділянки для сучасних тролейбусних депо. Починаємо проектування, рухаємось уперед.
Розвиток малої авіації. Я навіть не очікував підтримки інвесторів у цій галузі. Враховуючи те, що на території Генічеського району був військовий аеродром, але його немає, все знищено, пограбовано. Але зараз вже є заявки на виділення земельної ділянки, підтримано районною земельною комісією Генічеського району, надані пропозиції обласній держадміністрації, Андрій Гордєєв також підтримує цей потужний проект. 2,5 км відбудуємо. Це буде не тільки мала авіація, але і відкриття аеродрому та школи з підготовки інструкторів військової та цивільної авіації. Будемо співпрацювати із Стрілківською сільською радою, де також будуть полоси для малої авіації на території Стрілківської сільської ради.
Забезпечення джерелами питної води. Ці території в Генічеському районі, де мешканці досі до 21 століття не мали змогу користуватися питною водою, матимуть питну воду.
Будівництва «Нібулону», потужного терміналу з використанням нашого порту, також величезний проект, який надасть інвестиційну допомогу в розвитку доріг, і порту. Проект підтримано на раді регіонального розвитку у Києві.
Мережа «Епіцентр» має зайти до Генічеського району. Очікують будівництво «Епіцентру» саме тут, щоб ми отримали робочі місця, отримали розвиток у будівництві, розбудові території. З компанією ведуться перемовини, земельні ділянки надані, працюємо.
Укладені попередні договори про будівництво 500 МВт станції на 500 млн. євро, які зайдуть на територію Генічеського району. Величезний проект. Саме з цього проекту ми матимемо підтримку для розвитку Генічеського району, території сел та селищ. Коли буде збудована така потужна вітрова станція. Ми очікуємо партнерів для співпраці.
Берегоукріплення.
Будівництво плавального басейну. Незважаючи на те, що у нас є море, всі мешканці району просять, щоб на території району був відкритий плавальний басейн. Ми з Андрієм Євстратовим зробили все можливе, щоб визначитися з територією, долучити проектні кампанії. В рамках програми приватно-державного партнерства.
Відкриття центру «Inter-medical-eco-city». Очікуємо на надходження 8 млн. грн..
Солезавод. У другій половині березня очікуємо на приїзд потужної німецької кампанії. Є вже пропозиція про фінансову допомогу на розвиток території», – зазначив голова Генічеської РДА Олександр Воробйов.