Порошенко звільнив Гордєєва з посади голови Херсонської ОДА

12 Квітня 2019, 14:20

Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва.

Про це йдеться в указі президента №141 від 12 квітня, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

«Звільнити Гордєєва Андрія Анатолійовича з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою», – йдеться в документі.

Наступним указом Порошенко призначив тимчасово виконуючим обов’язки голови Херсонської ОДА Дмитра Бутрія.

Гордєєва призначили на посаду 28 квітня 2016 року. До цього він був народним депутатом Верховної Ради VIII скликання від «Блоку Петра Порошенко».

Активісти вимагали його відставки після вбивства Катерини Гандзюк. Вони вважають, що Гордєєв причетний до злочину.

Як повідомлялося раніше, Андрій Гордєєв подав президенту Петру Порошенку заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Раніше батько загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк заявив про причетність Гордєєва до організації її вбивства.

Нагадаємо:

  • 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку було госпіталізовано з хімічним опіком.
  • 4 листопада Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).
  • 6 листопада Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію щодо розслідування нападу на Катерину Гандзюк та інших активістів.
  • 28 січня 2019 року батько убитої активістки Віктор Гандзюк на засіданні тимчасової слідчої комисси в Раді заявив, що голова Херсонської облради Владислав Мангер, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв і його заступник Євген Ріщук повинні піти з політики через співпрацю з kпідозрюваним в організації вбивства його дочки.
  • 30 січня Андрій Гордєєв назвав«провокацією» заяву Віктора Гандзюка. Він звернувся до ГПУ, СБУ та МВС – щоб знайшли «причетних до формування такої думки» у батька убитої активістки.
  • Генпрокуратура України повідомила про підозру Мангеру в організації вбивства Катерини Гандзюк.
  • 15 лютого Шевченківський райсуд Києва заарештував Мангера з правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. В цей же день адвокат вніс заставу за Мангера і його випустили з під варти. 16 лютого поліцейські надягнули Мангеру електронний браслет.