У госпітальних округах Херсонщини мають з’явитися хоспіси

10 Квітня 2019, 20:38

У світлі реформи охорони здоров’я  у госпітальних округах Херсонщини мають з’явитися хоспіси.

Про це на брифінгу у медіа-центрі «ІРС-Херсон» повідомив Ігор Васильєв, головний лікар Херсонської обласної лікарні «ХОСПІС».

“Заплановано в кожному госпітальному окрузі зробити відділення хоспісної паліативної допомоги  – це близько 50 ліжок в кожному окрузі. На сьогодні ми підійшли до відкриття додатково хоспісних 50 ліжок в Херсоні на базі інфекційної лікарні. Також Нововоронцовка –  там тривають ремонтно-відновлювальні роботи, де у два етапи розмістять по 25 ліжок. Лепетиха йде в тому ж напрямку. Там також будуть найближчим часом ремонтні роботи у порожніх приміщеннях”, – розповів Васильєв.

За словами головного лікаря Херсонської обласної лікарні «ХОСПІС», у Херсонській області потребують паліативної допомоги 8 тисяч 221 осіб, в Херсоні – 2 тисячі 98 осіб.

Нагадаємо, відповідно постанови КМУ в Херсонській області створено 4 госпітальні округи: Херсонський, Бериславський, Генічеський та Таврійський.

Також нагадаємо, що у Херсоні збирають кошти на потреби невиліковно хворих пацієнтів хоспісу – придбання 10 функціональних ліжок та 10 протипролежневих матраців для другого відділення паліативної допомоги, яке має відкритися у обласній інфекційній лікарні.