“Очільник” окупаційного відділу культури Каховки Олексій Власов отримав підозру в колабораціонізмі

10 Травня 2024, 14:03

Олексій Власов, колаборант. Фото: відкриті джерела.

Олексій Власов з Каховки добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками і у серпні 2022 року очолив відділ кульиури окупаційної “адміністрації” міста. Нині зрадник отримав від СБУ заочну підозру в колабораційній діяльності.

Відповідний текст підозри опублікований на сайті Офісу генерального прокурора.

Слідством було встановлено, що 50-річний Власов Олексій Петрович з Каховки наприкінці серпня 2022 року добровільно очолив відділ культури в окупаційній адміністрації міста, яка в ті часи у росіян мала дві назви – “Каховська військово-цивільна адміністрація” і “тимчасова адміністрація Каховського району”.

Першим про перехід Олексія Власова на бік ворога на початку вересня 2022 року писав Центр журналістських розслідувань. Тоді його посада була зазначена як “директор отдела культуры города Каховка”. Звідки він взявся, в місті не знали. Принаймні, вусфері культури його ніхто ніколи не бачив.

Згодом з’ясувалось, що раніше Олексій Власов займався будівельними і зварювальними роботами.

До Власова за культуру в Каховці у окупантів “відповідала” продавчиня взуття Ірина Махньова. Однак невдовзі росіяни вигнали її з роботи.

За скоєний злочин Олексію Власову СБУ заочно повідомила підозру в колабораційній діяльності за ч.5 ст.111-1 КК України. Зраднику загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що окупанти затримали на лівобережжі Херсонщини чергового українського “шпигуна”.