У Великоолександрівській громаді на сьогодні зареєстровано 1 тисячу заяв за програмою “єВідновлення”

29 Квітня 2024, 17:07

Фото: відкриті джерела.

У звільнених громадах Херсонщини триває відбудова пошкодженого російськими обстрілами житла за державними програмами. Нині у Великоолександрівській громаді вже подано 1 тисячу заяв на відбудову за програмою “єВідновлення”, а також 73 заяви на компенсацію за повністю зруйноване житло.

Про це в інтервʼю коремпондентам “IPC-Південь” повідомила Наталія Корнієнко, голова Великоолександрівської селищної віійськової адміністрації.

“На сьогодні ми маємо вже 1 тисячу заяв за програмою “єВідновлення”, а також маємо 73 заяви за Постановою №600 по знищеному майну (Постанова Кабінету міністрів України №600 Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна від 30 травня 2023 р. – ред.). Загалом по знищеному майну пішла велика активність саме по тих населених пунктах, де у людей не були оформлені документи.

Нині вже люди подають документи, і по знищеному майну більшість подає саме на сертифікати. Є подання як на сертифікати, так і на відбудову, але більшість, як уже зазначалось, подає саме на сертифікати. Програма працює”, – зазначила очільниця Великоолександрівської СВА.

Наталія Корнієнко додала, що в громаді триває програма “єВідновлення”. Подання заяв по пошкодженому і по знищеному житлу проходить активно і протермінованих заяв наразі немає.