У Німеччині росіяни вбили військового з Каховки Володимира Козіна, який проходив там реабілітацію

30 Квітня 2024, 11:53

Володимир Козін. Фото: соцмережі.

27 квітня 2024 року у Німеччині було вбито військового з Каховки Володимира Козіна. Повідомляється, що Володимира та ще одного 23-річного українця вбили особи з російським громадянством.

Про це інформує Каховська міська територіальна громада на своїй сторінці в соцмережі.

Володимир Козін, 20.09.1987 р. н., який знаходився на реабілітації після складного поранення, загинув від руки росіянина. Це сталося у Німеччині, за тисячі кілометрів від фронту.
Володимир народився у Каховці, закінчив школу №1, відслужив строкову службу в армії, створив сім’ю та мав двох дітей. Влітку 2022 року, виїхавши з окупованої Каховки, став волонтером в гуманітарному штабі в Запоріжжі, зустрічаючи та допомагаючи іншим біженцям з тимчасово окупованих територій облаштуватися та призвичаїтися до нового місця. Тим часом добровольцем пішов до військкомату.
У складі 81-ї десантно-штурмової бригади захищав Бахмут. Два місяці проходив підготовку в Великобританії. У січні 2023 року отримав перше поранення, але невдовзі знову пішов у бій. В одному з боїв отримав друге поранення, але зміг винести тіло свого загиблого побратима із зони вогню.
Враховуючи складність другого поранення, Володимир Козін був направлений на реабілітацію до Німеччини. Лікарі зробили надскладну операцію і Володимир рахував дні, щоб повернутися до побратимів на передову.
27 квітня 2024 року Володимира та ще одного 23-річного хлопця з України було вбито особами з російським громадянством. Зловмисники втерлися в довіру, спілкувалися з українцями, умовчуючи про свою приналежність до країни-агресора, щоб потім підступно їх вбити.
Поховання Володимира Козіна відбудеться в Украіні. Про місце та час буде повідомлено на сторінці Каховської громади.

Залишені квіти у памʼять про вбитих росіянами Володимира Козіна та ще одного 23-річного громадянина України. Німеччина, квітень, 2024 р. Фото: соцмережі.