У додатку “Дія” відтепер можна оформити довідки ВПО і грошову допомогу одразу на всю сім’ю

09 Квітня 2024, 16:21

У “Дії” відновили сервіс для внутрішньо переміщених осіб. Відтепер у додатку доступна допомога для всієї сім’ї.

Про це повідомляє Мінцифри.

Додаток оновлено: повернули послугу для переселенців разом із Міністерством соціальної політики. Відтепер у застосунку можна оформити довідку ВПО та грошову допомогу одразу на всю сім’ю в одній заяві.

Раніше в Дії можна було оформити довідку переселенця та виплати лише на себе й дитину. Тепер одну заяву можна подати за всю сім’ю: за себе, чоловіка або дружину,  дітей, які покинули дім через війну разом з вами. Зокрема, можна оформити виплати для дітей, які народилися вже після переміщення.

Для того, щоб отримати довідку ВПО та грошову допомогу в застосунку Дія, потрібно:

  1. Зайти у Дію та оновити застосунок.
  2. Натиснути Сервіси — Отримати довідку ВПО.
  3. Вказати адресу поточного місця проживання та підтвердьте геолокацію.
  4. Ввести дані про членів сім’ї.
  5. Обрати картку єПідтримка, щоб отримувати фінансову допомогу.
  6. Вказати, яка допомога вам необхідна — потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці, та залишити контактні дані.

Довідка ВПО зʼявиться в “Дії” поруч з іншими цифровими документами, а кошти надходитимуть на картку єПідтримка за всіх членів сім’ї.

Слід звернути увагу, що сервіс доступний лише для громадян, які ще не мають довідки ВПО. Люди, які виїхали за кордон або перебувають на тимчасово окупованій території, не можуть отримати довідку ВПО та допомогу.

Раніше повідомлялось, що особи з інвалідністю з-поміж ВПО отримають свої виплати з березня, навіть якщо заява буде оброблена у травні.