Сальдо продовжив заборону на вихід в море цивільних плавзасобів, але збирається будувати на Херсонщині завод з переробки риби

06 Квітня 2024, 12:54

Гауляйтер лівобережжя Херсонської області Володимир Сальдо продовжив заборону на вихід в море місцевим жителям. Він стверджує, що це робиться з міркувань безпеки. Також жителям прибережних районів заборонено виловлювати рибу з моря. Вихід “на воду” дозволено лише російським військовим та силовикам.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь”, посилаючись на російські джерела.

Ми продовжуємо залишатися областю, на території якої відбувається спеціальна військова операція, у нас запроваджено воєнний стан. І ми просто зобов’язані з огляду на те, що терористична спрямованість київського режиму активізується, враховувати цей фактор. Тому  вихід у море будь-яких плавзасобів, крім спеціальних — заборонено”, – зазначає Сальдо.

Іронічно, що 25 березня цього року той же Сальдо розповідав російським журналістам, що збирається побудувати в області завод з переробки риби потужністю 40 тисяч тонн продукції на рік. За його словами, російські компанії стоять у черзі для того, щоб вкласти кошти в таке підприємство. Де, за умов заборони на вилов риби, Сальдо планує взяти сировину для виробництва – не зрозуміло.