Росіяни вчитимуть школярів з окупованого Скадовська керувати FPV-дронами

01 Квітня 2024, 16:10

Скадовські школярі вчаться керувати FPV-дронами Фото: соцмережі.

Окупанти відкриють у школах окупованого міста Скадовськ секції, на яких вчитимуть місцевих школярів керувати FPV-дронами. Заявляється, що тренування проводитимуться виключно зі спортивною метою, але зрозуміло, що зі скадовських дітей просто поступово виховуватимуть операторів армійських БПЛА, використовуючи їхні навички у воєнних цілях.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські ЗМІ.

“Понад 30 дітей прийшли на перше заняття з дрон-рейсингу. Херсонський авіаційно-технічний спортивний клуб уже організував секцію, навчання у якій безкоштовне. З хлопців сформують спортивний резерв регіону”, – повідомляє так зване “міністерство спорту Херсонської області”.

Звичайно, така увага росіян до FPV-дронів пов’язана з тим, що спортивне та воєнне використання цих безпілотників майже не відрізняється.

За словами росіян, займатиметься навчанням майбутніх пілотів організація “Херсонский авиационно-технический спортивный клуб”. Установу було створено 4 липня 2023 року, а очолює її колаборант Горошенко Андрій Петрович. Як повідомляють місцеві джерела, Горошенко працював вчителем фізкультури та тренером із вільної боротьби. Упродовж останніх двох років перед початком повномасштабного вторгнення РФ був таксистом. Чоловік є послідовним прихильником “русского міра”.