Російський суд виніс вирок у справі військових РФ, які, погрожуючи зброєю, обікрали поліцейських на лівобережжі Херсонщини

25 Квітня 2024, 12:09

Фото з відкритих джерел

Ростовський суд виніс рішення у справі двох військових РФ, які, погрожуючи розстрілом, обікрали російських правоохоронців, що незаконно знаходились на окупованій території Херсонщини. Військовослужбовці Винокуров і Нечепуренко напали на поліцейських (чоловіка та жінку) у листопаді 2022 року. Вони відібрали у співробітників поліції посвідчення, пістолети Макарова, телефони та гаманці з грошима, а також під загрозою вбивства змушували виконувати свої вимоги.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.

“Зазначеними протиправними діями Винокурова та Нечепуренка заподіяно поліцейським моральні страждання, принижено їхню честь та гідність, а також дискредитовано статус представника влади, підірвано авторитет державної служби”, — йдеться у вироку суду.

За інформацією Слідчого Комітету РФ, у листопаді 2022 року Винокуров та Нечепуренко, знаходячись на перетині автомобільних доріг Нова Каховка ― Скадовськ ― Таврійськ у Херсонській області, підійшли до автомобіля Skoda Rapid із синім проблисковим маячком. У машині перебували двоє поліцейських.

Жінка-поліцейський відмовилася виконати вимогу військових та передати їм своє посвідчення. Згідно з матеріалами суду, чоловіки вирішили покарати її за “проявлену зухвалість”. Вони наказали обом співробітникам МВС вийти з машини і провели їх особистий огляд, вилучивши у поліцейських пістолети Макарова з боєприпасами, два мобільні телефони та службові посвідчення. Винокуров також витягнув із сумки жінки гаманець із 5 тисячами рублів та 4 тисячами гривень.

Згодом Винокуров схопив потерпілу за верхній одяг і повів її на узбіччя дороги, кілька разів ударивши кулаком у спину. Військовий повалив жінку на узбіччя і, погрожуючи пістолетом, наказав їй лежати на землі. Пізніше він приклав знятий із запобіжника пістолет до її голови, погрожуючи вбивством. Нечепуренко націлив автоматичну зброю на іншого поліцейського. Він відвів чоловіка через дорогу, змусив його сісти та тримати перед собою порожню пляшку. Фото потерпілого в такому вигляді “мало довести, що він був п’яний”.

У підсумку військові змусили поліцейських йти пішки до Каховки, підганяючи їх пострілами з пістолета у повітря. Винокуров із частиною викрадених у співробітників МВС речей поїхав на закріпленому за ним КАМАЗі, а Нечепуренко з “іншим військовослужбовцем” ― на відібраному у потерпілих автомобілі Skoda Rapid.

Як уточнюють росіяни, Нечепуренко служив за контрактом із серпня 2022 року, Винокуров – із серпня 2016 року. Останній нагороджений медаллю Жукова. Обидва чоловіки проведуть у тюрмі найближчі 5 років.