П’ятеро колаборантів з Херсона отримали нові підозри від СБУ. Серед них Віталій Булюк і Сергій Черевко

18 Квітня 2024, 12:01

Віталій Булюк, колаборант. Фото: відкриті джерела.

П’ятеро відомих херсонських колаборантів заочно отримали від СБУ нові підозри в пособництві державі-агресору. Серед них колишні політики і чиновники Сергій Черевко, Ігор Семенчев, Віталій Булюк, Тетяна Мітрофанова, а також ліквідований у листопаді 2022 року Кирило Стремоусов.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі інкримінують вказаним зрадникам пособництво ворогу і отримання ключових посад в окупаційних структурах на Херсонщині. Всі вони увійшли до складу так званої надзвичайної комісії по вирішенню невідкладних питань, створеній російським військовим комендантом Херсонської області 13 квітня 2022 року.

З травня по листопад 2022 року всі ці зрадники брали участь у засіданнях «комісії», голосували за незаконне утримання під вартою осіб у слідчому ізоляторі, розпоряджалися долею утримуваних у херсонській Північній виправній колонії №90 в’язнів.

Також слідчі СБУ інкримінують Кирилу Стремоусову роботу на посаді заступника гауляйтера Херсонщини з питань зовнішньої та внутрішньої політики.

Раніше повідомлялось, що загиблий херсонський колаборант Кирило Стремоусов вже отримував підозру, а також був заочно засуджений до довічного ув’язнення.

Кирило Стремоусов, колаборант. Фото: відкриті джерела.

Адвокатці Тетяні Мітрофановій інкримінують отримання посади начальниці юридичного відділу окупаційної адміністрації Херсонщини.

Віталій Булюк, депутат Херсонської обласної ради від партії «Наш край» працює заступником голови окупаційної адміністрації Херсонщини з економічних, фінансових питань та аграрного сектору.

Віталій Булюк, колаборант. Фото: відкриті джерела.

Ігорю Семенчеву-молодшому інкримінують роботу заступником гауляйтера Херсонщини з питань інфраструктури, ЖКГ і ТЕК. А Сергію Черевку – роботу заступником гауляйтера області з питань соціальної політики, а також заступником голови окупаційного уряду.

Ігор Семенчев-молодший, колаборант. Фото: відкриті джерела.

Усім зрадникам заочно повідомлені підозри за ч. 1 ст. 111-2 КК України. За пособництво ворогу їм світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.