Після чергових обстрілів росіян у Херсонському районі частково відсутнє електропостачання. Відновлювальні роботи тривають

10 Квітня 2024, 11:19

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Сьогодні, 10 квітня 2024 року, через російський удар по критичній інфраструктурі півдня країни вдень зникло електроенергія у Херсонському районі. Тривають роботи з відновлення електропостачання.

Про це повідомив Олександр Прокудін, голова Херсонської ОВА.
Енергетики проводять аварійно-відновлювальні роботи. Вони вже почали підʼєднувати абонентів до мережі.
Загалом для відновлення електропостачання на Херсонщині працюють 28 бригад енергетиків – це 152 робітників та 46 одиниць техніки, зазначають в Херсонобленерго.
Ремонтні роботи виконують на повітряних лініях напругою 35 кВ, 10 кВ та 0,4 кВ, які живлять населені пункти: Високопілля, Мала Олександрівка, Нововоскресенське, Любимівка, м. Херсон, Музиківка, Чорнобаївка.
У Херсонському районі енергетики працюють на кабельних мережах напругою КЛ 0,4кВ, виконують відновлення кабеля, пошук пошкодження. На кількох ТП виконують ремонт обладнання.
На повітряних мережах напругою ПЛ 10кВ прлводять демонтаж проводу, пошкоджених опор, на мережах напругою ПЛ 0,4кВ виконують переключення, пошук та відновлення пошкодження.
“Будь ласка, не вмикайте одразу всі пристрої, щоб не зашкодити енергосистемі”, – зазначив Прокудін.