Оголошено про підозру і затримано керівницю одного з департаментів Херсонської ОВА

09 Квітня 2024, 17:45

Фото: НАБУ.

Чиновники заробили 7,7 мільйонів гривень на завищенні ціни обстеження пошкоджених РФ об’єктів Херсонщини. Сьогодні, 9 квітня 2024 року, працівники НАБУ та САП оголосили підозру та затримали керівницю одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації. Також про підозру повідомили засновнику ТОВ та його директору.

Очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об’єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо), пошкоджених внаслідок агресії РФ, у більше ніж 15 разів.
Таким чином, договір уклали на суму понад 9,9 млн. грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тис. грн.
Унаслідок таких дій учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету Міністрів України на суму понад 7,7 млн. грн.
Як зазначалось, про підозру повідомили 3 особам: керівнику департаменту, засновнику ТОВ та його директору. Посадовця і засновника підприємства затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Фото: НАБУ.

Олександр Прокудін, у свою чергу, зазначає, що після призначення його на посаду очільника ХОВА він ініціював проведення аудиту. За результатами аудиту наприкінці лютого 2023 було розпочато слідство за фактом розкрадання бюджетних коштів при наданні послуг з технічного обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок агресії РФ.
Тобто слідство тривало рік і сьогодні правоохоронці надали оцінку діям працівниці адміністрації у вигляді підозри.
Розслідування триває.