На лівобережжі Херсонщини працюють бригади “православних” медиків

02 Квітня 2024, 16:40

Фото з відкритих джерел

Окуповані росіянами громади лівобережжя Херсонщини продовжують відчувати критичний дефіцит кваліфікованих кадрів, зокрема, лікарів. Щоб хоч якось вирішити цю проблему, окупанти намагаються залучати медиків з території Росії. Також “інноваційними” для регіону стали пересувні бригади лікарів, але не звичайні, а “православні”.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь”, посилаючись на російські джерела.

Лікарі виїзного шпиталю лікарні Святителя Олексія здійснюватимуть прийом пацієнтів будь-якого віку. Лікарі: травматолог-ортопед, невролог, кардіолог, ендокринолог, терапевт (для повноцінної консультації та лікування)”, – йдеться у повідомленні. 

Зараз “православні” лікарі гастролюють по селах окупованої Новотроїцької громади. Річ у тім, що майже всі місцеві медики або виїхали на підконтрольну українській владі територію, або відмовились працювати на росіян, тому в регіоні і використовують таких “кочових лікарів”.

Ще одне цікаве питання: як гастролери поєднують медицину та ортодоксальне російське православ’я? Чи лікують вони пацієнтів медикаментозно, чи все ж таки віддають перевагу молитвам та православним обрядам?