На Херсонщині реалізовуватимуть проєкт з поліпшення водопостачання за підтримки Нідерландів

19 Квітня 2024, 17:20

Ілюстрація: відкриті джерела.

Проєкт “Реконструкція систем водопостачання Херсонщини: негайні заходи та сталі рішення” втілюватимуть у чотирьох громадах нашої області – Високопільський, Нововоронцовській, Херсонській та Чорнобаївській.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.
Перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій обговорив етапи та терміни реалізації з представниками VNG International.
У межах проєкту буде розроблено бачення інтегрованого управління водними ресурсами Херсонської області, яке враховуватиме збитки, завдані в результаті повномасштабного вторгнення, а також сталі рішення та досвід Нідерландів.
На основі розробленого будуть реалізовані пріоритетні інфраструктурні рішення у сфері водопостачання, включаючи відновлення матеріалів та обладнання водоканалів, заходи з поліпшення якості питної води, облаштування сталих джерел живлення водопостачання.
Територіальні громади та водоканали отримають знання та розуміння щодо наявних водних систем, їх сталої експлуатації, управління та обслуговування водопостачанням та водовідведенням в рамках належного управління водними ресурсами.
Цей проєкт реалізовуватиметься протягом квітня 2024 року – липня 2025 року. Його вартість – близько 3 млн євро.