На Херсонщині дрони атакували авто і будинок гауляйтерки Великої Лепетихи Ольги Барановської

05 Квітня 2024, 19:54

Машина Ольги Барановської після удару дроном 5 квітня 2024 р.

На лівобережній Херсонщини дрони атакували автомобіль і будинок Ольги Барановської, так званої “голови” окупаційної адміністрації селища Велика Лепетиха Каховського району. Загарбники заявили загалом про п’ятьох поранених. Також дрон атакував машину посадовця окупаційної адміністрації Каховки.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Першими про атаки на Ольгу Барановську, голову окупаційної адміністрації Великої Лепетихи 5 квітня повідомили місцеві проросійські телеграм-канали.

За їхньою інформацією внаслідок атаки було п’ятеро постраждалих. Перший безпілотник вдарив по машині Барановської, а другий і третій вдарили по іншій машині, до якої вона пересіла разом із водієм. Четвертий безпілотник вдарив біля будівлі окупаційної адміністрації в центрі Великої Лепетихи.

“Вибух був також у дворі будинку Ольги Барановської в центрі села Мала Лепетиха. Інші дрони вдарили по ній, коли вона була в дорозі до Великої Лепетихи. Чи вона жива – поки невідомо. Її одразу відвезли до лікарні”, – розповіли ЦЖР джерела у Великій Лепетисі.

Колаборантка Ольга Барановська на “громадських слуханнях” у Великій Лепетисі, 27 жовтня 2023 року. Фото: окупаційні пабліки.

За їхніми словами, під час удару у центрі селища Велика Лепетиха постраждала поштарка, яка йшла з російськими грошима до окупаційної адміністрації – ймовірно, видавати їм «зарплату». Розкидані гроші росіяни вилучили.

Також окупанти 5 квітня повідомили про атаку дроном по машині співробітника незаконної адміністрації Каховки. Його ім’я вони не назвали.

Мешканців тимчасово окупованої лівобережної Херсонщини неодноразово попереджали, щоб вони не перебували в місцях перебування російських військових і представників окупаційної влади, які є законними цілями Збройних Сил України.