Із заповідника в окупованій Асканії-Нова до Криму перевезуть трьох зебр

22 Квітня 2024, 16:58

Зебри в Асканії Нова. Фото з відкритих джерел

Росіяни почали вивозити до окупованого Криму тварин із Біосферного заповідника Асканія-Нова ім. Ф. Е. Фальц-Фейна. Першу партію складуть три зебри. Керує процесом Олег Зубков, відомий крадій тварин і директор кримського зоопарку “Тайган”. Саме він викрав з Херсона кількох єнотів, які згодом стали “зірками” російської пропаганди.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.

“Наступного тижня, у вівторок, відбудеться обмін. Ми повеземо до Асканії своїх тварин і птахів, а звідти привеземо трьох зебр”, – повідомив Зубков.

Хоча Зубков і розповідає, що він не краде асканійських тварин, а обмінює їх, у це досить складно повірити, враховуючи попередні “подвиги” чоловіка. Наприклад,  17 грудня 2022 року Олег Зубков викрав тварин із зоокуточка, розташованого на станції юних натуралістів (СЮН) у Каховці, що на лівобережжі Херсонщини. Тоді до Криму було вивезено єнота, двох камерунських кіз, трьох ондатр, двох носух і нутрій. У листопаді того ж року чоловік викрав із зоокуточка в місті Херсон ще кількох єнотів, ламу та віслюка.

Як повідомлялось, у березні 2024 року “Парк левів “Тайган”” підписав угоду про співпрацю з херсонським заповідником, за якою до півострова вивезуть 15 видів тварин і птахів, серед яких червонокнижні дрофи, журавлі-беладони, вінценосні журавлі, грифи та сипи.