В Херсоні з’явиться підземне хіругічне відділення вартістю 27 мільйонів гривень

30 Березня 2024, 12:11

Укриття в одній з лікарень міста

Через постійні обстріли росіян херсонці змушені поступово переносити об’єкти соціальної інфраструктури під землю. Крім підземних бібліотек та концертних залів, в Херсоні з’явиться ще й хірургічне відділення, що знаходитиметься також в укритті. На його розбудову витратять 27 344 003 гривні.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на портал ProZorro.

Підземне хірургічне відділення з’явиться на базі міської лікарні імені О. С. Лучанського. Підряд на роботи на цьому об’єкті отримала ТОВ “АЛСВІТ ПЛЮС” з міста Київ. Підприємство має велику тендерну історію та працює вже понад 10 років. Сховище з облаштованим в ньому хірургічним блоком має бути завершено до 1 вересня 2024 року.

Про підземні лікарні ще у грудні 2023 року на своїй сторінці у Facebook повідомляв очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. За його словами, крім хірургічного блоку, в місті має з’явитись ще підземний перинатальний центр. “В одному з медзакладів буде створено підземний перинатальний комплекс. У ньому обладнаємо пологове та післяпологове відділення, зали із палатою інтенсивної терапії, операційну. Всі вони будуть із сучасним обладнанням, щоб безперервно надавати необхідну допомогу породіллям і новонародженим. Другий об’єкт осучаснимо підземною клінічною лікарнею. Тут буде операційна із реанімаційним блоком і палати інтенсивної терапії. Ми маємо досвід облаштування операційних в укриттях. Тож знаємо, в якому напрямку рухатися”, – йдеться у повідомленні Прокудіна.