У 2024 році Херсонська ОВА передала військовим 750 дронів. Частину коштів на них зібрали працівники місцевих військових адмінінстрацій

22 Березня 2024, 16:53

Фото з відкритих джерел

Херсонська обласна військова адміністрація активно допомагає підрозділам, що несуть службу на правобережжі регіону. Зокрема, за три місяці поточного року ОВА передала військовим 750 дронів та 50 систем РЕБ. Частину коштів на ці дрони зібрали працівники місцевих ВА із своїх заробітних плат.

Про це в інтерв’ю кореспондентам “IPC-Південь” повідомив Олександр Прокудін, очільник Херсонської обласної військової адміністрації.

“Ми зараз працюємо на повну для військових, у нашій області інакше просто не можна. Минулого року також дуже багато було зроблено і цього року ми вже передали нашим захисникам 43 автівки, 750 дронів, 50 систем РЕБ і таке інше. І ця робота продовжується надалі й буде з місяця в місяць тільки нарощуватись. Усі громади долучаються, навіть, до прикладу, останні дрони, які закупались, – це просто працівники військових адміністрацій взяли і виділили із своїх зарплат якусь частину та закупили ці дрони”, – повідомив очільник ХОВА.

Також Олександр Прокудін повідомив, що за кошти працівників військових адміністрацій Херсонщини було придбано партію з 411 дронів, які перед передачею військовим були виклані квіткою на честь Міжнародного жіночого дня. Тоді ця імпровізована “квітка” увійшла до книги рекордів України.