Росіяни призначили кримського пропагандиста Сергія Георгієва омбудсменом на лівобережжі Херсонщини

06 Березня 2024, 14:52
Сергей Георгієв та Володимир Сальдо

Правами людини на окупованих територіях Херсонської області опікуватиметься Сергій Георгієв, російський пропагандист, колишній  шеф-редактор видання “РИА Новости Крым”. За його призначення на посаду омбудсмена 5 березня 2024 року одностайно проголосували депутати незаконної “Херсонської обласної ради”, а лобіював кандидатуру Георгієва сам так званий “губернатор” окупованої частини області Володимир Сальдо.

Про призначення Георгієва повідомляють російські ЗМІ.

За словами нового омбудсмена, одне з головних завдань – прискорення та спрощення інтеграції Херсонської області до складу Російської Федерації та вироблення нестандартних механізмів, які дозволили б гарантувати дотримання прав жителів регіону”, – зазначають росіяни.

Працюючи журналістом у російському виданні, Георгієв активно відвідував окуповані території півдня України. Зокрема, він висвітлював наслідки підриву росіянами дамби Каховської ГЕС і створив серію репортажів про діяльність кримських військових на Херсонському напрямку. Особливою прихильністю у новного омбудсмена користувався так званий “голова уряду” Херсонської області Андрєй Алєксєєнко, з яким Георгієв видав з десяток інтерв’ю.

Наприкінці 2023 року Георгієв став лауреатом кримської премії “Журналіст року” в номінації “Військовий кореспондент”. Також він отримав медаль від окупаційної влади Кримського півострова.

Георгієв та Алєксєєнко

Георгієв та Алєксєєнко

Ми знайшли сторінку чоловіка в російській соцмережі. На ній вказано, що рідним містом омбудсмена є Сімферополь, а народився він у 1988 році. З цікавого: Георгієв, який опікуватиметься правами людини на окупованих територіях Херсонщини, полюбляє фотографуватися зі зброєю і має татуювання з портретом кубинського диктатора Фіделя Кастро.

Омбудсмен та два диктатора

Омбудсмен та два диктатора

Інформація про те, що росіяни планують призначти свого омбудсмена на окуповану територію Херсонщини, з’явилась ще у вересні 2023 року, а про створення такої посади оголосив “губернатор” Сальдо у грудні минулого року. “При Україні такого інструменту захисту прав людини в області просто не було. На сьогоднішній день робота Уповноваженого з прав людини дуже важлива, враховуючи складність інтеграції нашої області у правовий та соціально-економічний простір Росії”, – традиційно для себе збрехав тоді Сальдо.