Росіяни намагаються створити на окупованих територіях півдня України “запорізьке козацьке військо”

02 Березня 2024, 13:02

Російські пропагандисти заявляють про планти окупантів створити на підконтрольних їм територіях Херсонської та Запорізької областей “запорізьке козацтво”. Ця стурктура стане аналогом “казачьих войск” на території самої Росії. Фактично ж росіяни просто намагаються використати знайомі українцям терміни при створенні своїх мілітарних організацій.

Про це російським журналістам розповів пропагандист і неонацист Андрій Живов.

“Після офіційного схвалення всіх профільних структур козаки розпочнуть формування первинних громадських козацьких організацій, які потім об’єднуватимуться в округи: Запорізький та Херсонський. Надалі їх об’єднають у Запорізьке казацьке військо, яке увійде до державного реєстру, як наказує російське законодавство”, – заявив Живов.

Однак у такому неймингу немає ніякого сенсу, адже роіяни не контролюють місто Запоріжжя. Логічно було б назвати нову структктру “Мелітопольським” або “Генічеським” козацьким військом, адже окупанти не контролюють саме місто Запоріжжя. Звичайно, новоутворена організація має асоціюватись у місцевого населення з українським запорізьким козацтвом.  Ворожі пропагандисти заявляють, що їхнє “казачество” є відновленням військових традицій півдня України, але це є цілковитою маячнею.