Пенсійний фонд замовив прибирання у приміщеннях на окупованих територіях Херсонської області

12 Березня 2024, 11:37

Понад 2 мільйона гривень планується витратити Головним управлінням пенсійного фонду Херсонської області на послуги з прибирання у 36 приміщеннях, що належать установі. Цікаво, що 25 зних знаходяться на окупованих територіях, а ще 3 – в містах Берислав і Херсон, які постійно обстрілюються росіянами.

Інформацію про закупівлю розміщено на порталі Prozorro.

Прибиранням у приміщеннях Пенсійного фонду займатиметься херсонська клінінгова фірма “КЛІНІНГОВА КОМПАНІЯ “ІНЖЕНЕРИ ЧИСТОТИ”. Загальна сума підписаного договору склала 2 185 800. Крім приміщень на правобережжі, “ІНЖЕНЕРИ ЧИСТОТИ” мають також провести прибирання у філіях Пенсійного фонду в окупованих Генічеську, Новотроїцьку, Чаплинці, Голій Пристані, Олешках і Новій Каховці. Щоправда, розрахунок з клінінговою компанією виконуватиметься тільки по факту надання послуг. Договір діятиме до кінця 2024 року. Тобто якщо виконати свої зобов’язання “ІНЖЕНЕРИ ЧИСТОТИ” через очевидні причини не зможуть, повну суму вони не отримають.

Схожий договір Пенсійний фонд Херсонщини та зазначена клінігова фірма підписували і на 2023 рік. Загальна сума його склала 1 523 100 гривень, проте “ІНЖЕНЕРИ ЧИСТОТИ” отримали лише тритину цих грошей, адже не змогли виконати взяті на себе зобовязання із прибирання приміщень у громадах, які досі знаходяться під контролем російських військових.

Раніше повідомлялось, що ФОП-новачок отримав черговий підряд на ремонт укриття в Херсоні на понад 3 мільйона гривень.