На Херсонщині за останній тиждень відремонтували 91 пошкоджений об’єкт у рамках програми “Пліч-о-пліч”

18 Березня 2024, 15:10

Фото: Херсонська ОВА.

В Херсонській області лише за останній тиждень у рамках президентського проєкту “Пліч-о-пліч” відремонтовано 91 об’єкт, ще на 108 – прямо зараз тривають роботи.

Про це під час щотижневого брифінгу розповів Олександр Прокудін, очільник Херсонської ОВА.
Загалом фахівці з інших регіонів вже відбудували майже 1120 будинків на Херсонщині, які постраждали від російської військової агресії. Очільник Херсонської ОВА також зазначив, що відновлювальні роботи не припиняються.
“Ми також облаштовуємо модульне містечко для переселенців, де розмістяться 360 жииелів, які втратили власні оселі або були вимушені їх покинути. Вже завершено роботи з монтажу модулів, встановили стовпи зовнішнього освітлення, облаштували систему каналізації та водопроводу. Наразі облаштовуємо свердловину, а також розпочали роботи з благоустрою території та встановлення дитячого майданчику”, – зазначив Прокудін.
Також очільник Херсонської ОВА додав, що у рамках програми “єВідновлення” за останній тиждень було прийнято 61 заяву на отримання компенсацій, 29 родин отримали схвальне рішення. На це було призначено виплати на понад 4,5 мільйона гривень.