На Херсонщині відремонтовано 124 захисні споруди, ще у 9 – тривають роботи

15 Березня 2024, 15:06

Ілюстрація: відкриті джерела.

Олександр Прокудін, очільник Херсонської ОВА провів чергове засідання координаційного штабу, на якому розглянули питання приведення до належного стану цивільні захисні споруди.

Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі.
За словами очільника ХОВА, в області наразі відремонтовано 124 захисні споруди, ще в 9 – тривають роботи прямо зараз. На 24 об’єктах розпочнуться ремонтні роботи одразу після виготовлення кошторисної документації.
Загалом у 2024 році планується встановити ще 115 вуличних укриттів та провести ремонт у 110 захисних спорудах.
Також триває технічна інвентаризація захисних споруд цивільного захисту. Наразі відновлюємо втрачену документацію та проводимо облік сховищ та протирадіаційних укриттів. Їх на деокупованій території Херсонщини 235 об’єктів”, – зазначив Прокудін.
“Продовжуємо модернізувати й систему централізованого оповіщення населення у громадах Херсонщини. Для цього передано в громади 50 комплектів необхідного технічного обладнання придбаних за рахунок обласного бюджету.
Крім цього, на території Херсонської громади встановили 58 електросирен та 70 сигнально-гучномовних пристроїв. Погоджується проєктно-кошторисна документація Борозенської громади щодо впровадження місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення.
Нині тривають роботи зі встановлення систем сповіщення у громадах та проводяться їх тестові перевірки.