Херсонщина та ще десять областей отримають електроскутери для соціальних працівників

17 Березня 2024, 15:30

Фото: Мінсоцполітики / Facebook.

Соціальні працівники у 183 громадах отримають електроскутери для використання у своїй роботі та підвищення власної мобільності. Закупівля 200 скутерів та їхня доставка до громад стала можлива завдяки Програмі розвитку ООН в Україні та фінансування уряду Японії.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Розподілені скутери були в 11 областей. У першу чергу йдеться про регіони, де соцпрацівники долають значну відстань до громадян, яким надають послуги. Це Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Миколаївська, Київська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Черкаська та Чернігівська області.

“Для нас це важливий крок на шляху до покращення соціальних послуг. Зараз Мінсоцполітики активно розбудовує систему комплексної соціальної підтримки для населення, і осередками цієї системи ми бачимо саме громади та соціальних працівників. Тому адресна допомога громадам зараз дуже важлива. Адже наша мета – розбудувати громади, в яких людині хочеться жити. Це неможливо реалізувати, якщо у громади відсутній соціальний компонент – соцпрацівник, який надає якісні соцпослуги. Бо громада – це перш за все місце підтримки. Я вдячна нашим постійним партнерам з ПРООН за проведення закупівлі та доставку транспорту та за сприяння всім нашим ініціативам з підтримки найбільш вразливих верств населення. Окремо дякую уряду Японії за фінансування – це важливий внесок у розвиток не тільки потенціалу соціальної сфери нашої країни, а й адресно кожної громади”,  – наголосила Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час офіційної церемонії передачі скутерів громадам.

Також виступаючи на заході, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Кунінорі Мацуда запевнив у стійких намірах Японії підтримувати Україну та її зусилля в досягненні більш ефективного зв’язку із вразливими верствами населення.

Христофорос Політіс, Заступник Постійного Представника UNDP в Україні підкреслив глибокий вплив війни на українське суспільство та виділив непропорційний вплив, який вона має на найвразливіші верстви населення та на тих, хто живе поруч з лінією фронту, що ускладнює їхній доступ до соціальних послуг.

“Для UNDP дуже важливо допомагати Уряду та народу України забезпечити всебічне та інклюзивне відновлення країни, яке виходить за межі відбудови інфраструктури та будівель, а охоплює також і відновлення та модернізацію соціальної екосистеми задля підтримки найбільш вразливих груп населення згідно державної стратегії безбар’єрності та за принципом “ніхто не залишиться поза увагою”, – сказав Політіс.