Уряд розширює мережу Координаційних центрів підтримки цивільного населення

23 Лютого 2024, 15:56

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення. Фото: Херсонська ОВА.

Сьогодні, 23 лютого 2024 року, Кабмін ухвалив зміни до постанови від 9 травня 2023 року № 470. Ці зміни передбачають утворення Координаційних центрів підтримки цивільного населення не лише при обласних та Київській міській військових адміністраціях, а й при районних військових адміністраціях.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Крім того, відтепер до складу Координаційного центру зможуть входити регіональні координатори Всеукраїнської програми психічного здоров’я в Україні.

Також документом передбачена можливість створення при Коордцентрах робочих груп. Їхній персональний склад буде затверджуватися розпорядженням голови військової адміністрації.

Такі зміни забезпечать оптимізацію функціонування Коордцентрів, а також сприятимуть більш ефективній взаємодії з органами виконавчої влади, правоохоронними й іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, волонтерськими та громадськими об’єднаннями, представництвами в Україні міжнародних гуманітарних організацій. Зокрема, задля вирішення питань соціального захисту, забезпечення житлом та зайнятості, психосоціальної, медичної та правової допомоги постраждалому населенню.

Загалом протягом 2023 року за ініціативи Мінреінтеграції було створено мережу з 996 Координаційних центрів на різних рівнях. Їхня діяльність спрямована на координацію надання допомоги постраждалому населенню, зокрема ВПО, ветеранам та членам їхніх сімей, дітям, людям похилого віку.

Раніше повідомлялось, що з 1 березня 2024 року пенсії підвищаться на 8% для понад 10 мільйонів громадян.