У Херсоні розпочала мовлення місцева радіостанція “X.ON”

12 Лютого 2024, 15:03

Фото: Катерина Цимбалюк / соцмережі.

Херсонська радіостанція “X.ON” розпочала мовлення в FM-діапазоні. Її сигнал може діставати тимчасово окупованої частини Херсонщини, але перевірити це наразі складно.

Про це розповіла засновниця та ведуча радіостанції Катерина Цимбалюк, передає Інститут масової інформації.

“Ми зібрали всі документи, подали до Нацради та отримали тимчасовий дозвіл на один рік, що дозволяє нам вести мовлення в FM-діапазоні”, – розповіла вона.

Потужність ретранслятора, згідно з умовами дозволу, не дуже велика, але, за словами Катерини, вона достатня, щоб сигнал чули в населених пунктах тимчасово окупованої частини Херсонщини.

“Ми мовимо зараз на Херсон і трошки на лівий берег. Десь на 3040 км від Дніпра має добивати сигнал, але ж ви розумієте, що наразі це перевірити ми не можемо. Теоретично нас чутно і в Олешках, і в Голій Пристані”, – зазначила пані Цимбалюк.

Радіостанція позиціює себе як ​​інформаційно-розважальна. Наразі в ефірі транслюється ранкове та вечірнє шоу та готується до виходу декілька розмовних проєктів.

До отримання ліцензії на частоту радіо мовило в Мережі. Тепер мовлення відбуватиметься на частоті 87,7 в FM-діапазоні.

Радіо “X.ON” запрацювало в першу річницю звільнення Херсона від російської окупації – 11 листопада 2023 року.

Катерина Цимбалюк – херсонська радіо- та телеведуча. Під час окупації Херсона та після звільнення міста займалася волонтерством. З весни 2023 року працює радницею Олександра Прокудіна, очільника Херсонської обласної військової адміністрації.