Так званій “міністерці спорту Херсонської області”, Ельвірі Вітренко, повідомлено про підозру в колабораціонізмі

01 Лютого 2024, 17:32

Ельвіра Вітренко, колаборантка. Фото: російські ЗМІ.

СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці, яку російські окупанти призначили на посаду «министра спорта Херсонской области».

Мова йде про Ельвіру Вітренко, яка згодом взяла собі псевдонім Валентина Ветренко. СБУ встановила, що ексочільниця Херсонського Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді підтримала незаконну владу у тимчасово окупованому Херсоні та погодилась на співпрацю. Влітку 2022 року вона була призначена на посаду начальника «департамента молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области».

Колаборантка Ельвіра Вітренко під псевдонімом Валентина Ветренко. Фото: скриншот російських ЗМІ.

В ході реорганізації незаконного органу влади – обійняла посаду «исполняющего обязаности министра молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области».
З серпня 2023 року підозрювана пішла на «підвищення», очоливши «министерство спорта Херсонской области».
На псевдопосадах зрадниця виконувала рішення кремля щодо становлення та функціонування окупаційної влади на захопленій росіянами території Херсонщини.
Під «патронатом» «военно-гражданской администрации Херсонской области» колаборантка розробляла проєкти державних програм у сфері молодіжної політики та координувала діяльність спортивних державних закладів. Організовувала урочистості до свят держави-агресора.
Працюючи на злочинну владу, колаборантка цілеспрямовано впливала на свідомість місцевих жителів, формуючи в них ідеологію довіри до окупаційної влади РФ.
Перед звільненням Херсона зловмисниця втекла від правосуддя на лівобережжя Дніпра.
На підставі зібраних доказів «чиновниці» оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.