Російські пропагандисти брешуть про те, що в Херсоні залишились самі пенсіонери

28 Лютого 2024, 15:04

Фото: "IPC-Південь".

Росіяни продовжують продукувати фейки про правобережжя Херсонської області. Основною метою таких публікацій є створення ілюзії “щасливого” життя херсонців під час окупації і “занепаду” регіону після його звільнення. Наприклад, нещодавно ворожі пропагандисти розповсюдили дезінформацію, про те, що в Херсоні залишились лише пенсіонери та українські військові, а вся молодь і люди середнього віку з міста виїхали.

Автором цього фейку став росіянин Ігор Кастюкевіч, якого окупанти називають “сенатором від Херсонської області”.

У Херсоні залишилися одні пенсіонери та військовослужбовці. Решта жителів покинула місто, а тих, хто залишився, українські військові виселяють із квартир. Також херсонці скаржаться на регулярні перебої з водо- та електропостачанням у місті”, – зазначив так званий “сенатор”. 

Херсонські діти грають на одному з майданчиків в центрі міста

Херсонські діти грають на одному з майданчиків у центрі міста, 2023 р. Фото: “IPC-Південь”.

Проте, звичайно, це є брехнею. Так, більшість молоді справді покинула Херсон, але те, що тут залишились лише пенсіонери – фейк. У місті достатньо молодих людей і навіть дітей. Протилежною є ситуація на окупованих територіях лівобережжя Херсонщини. Тут дійсно понад 50% населення, що залишилось, складають пенсіонери. Про це повідомляють самі ж росіяни, однак Кастюкевич чомусь цю інформацію не розголошує. Щодо “примусового виселення” з квартир херсонців – росіянин також збрехав. Єдиною правдою у словах Кастюкевича є те, що жителі Херсона справді часом відчувають проблеми з електро- і водопостачанням, проте причиною цього є обстріли об’єктів критичної інфраструктури військами РФ з лівого берега Дніпра.