Поліцейські на Херсонщині провели заняття з мінної безпеки для комунальників та відповідальних від громад

19 Лютого 2024, 13:22

Знешкодження вибухонебезпечних предметів спеціалістами-піротехніками на Херсонщині. Фото: "IPC-Південь".

На запрошення Чорнобаївської територіальної громади працівники вибухотехнічної служби поліції Херсонщини провели заняття з мінної безпеки для місцевих комунальників, а також представників селищної ради.

Населені пункти цієї громади російська армія щодня обстрілює з усього наявного озброєння і комунальникам постійно доводиться долати наслідки атак. Тож важливо, щоб під час роботи вони не постраждали від нерозірваних боєприпасів або інших вибухонебезпечних предметів, могли вирізняти уламки снарядів, які лишаються після обстрілів.
На спеціальних макетах вибухотехніки продемонстрували, як можуть виглядати снаряди, міни, гранати, набої та яку небезпеку вони становлять. Людям розповіли, як діяти, якщо вони натраплять на якісь із цих вибухонебезпечних предметів.
Нині знання з мінної безпеки – важлива складова сьогодення кожного жителя Херсонщини. Такі заняття проводитимуться і в інших територіальних громадах області. Адже людям, які щодня ризикують своїм життям і долають наслідки обстрілів, потрібно розповідати про загрозу вибухонебезпечних предметів та пояснювати, як діяти у разі їх виявлення.

Фото: Поліція Херсонської області.

Фото: Поліція Херсонської області.