Окупанти судитимуть жителя Генічеська нібито за участь у “забороненому в РФ збройному формуванні”

14 Лютого 2024, 11:08

Ілюстрація: відкриті джерела.

Російські окупанти на ТОТ Херсонщини судитимуть 49-річного жителя Генічеська. Чоловіка обвинуватили нібито в участі у “забороненому в РФ збройному формуванні” та “блокаді Криму”.

Про це повідомляє окупаційний так заний “слідком Херсонської області”.

“Слідством встановлено, що з 2014 по 2015 роки обвинувачений добровільно вступив і брав участь у збройному формуванні, що діяло на території України, діяльність якого заборонена на території Російської Федерації.

У зазначений період часу фігурант з магазину будівельних матеріалів, що належить йому, безоплатно постачав товари для обладнання бази забороненого батальйону, що розташовувався поблизу КПП «Чонгар». Також чоловік на безоплатній основі надавав готель у місті Генічеську для розміщення в ньому керівників незаконного руху”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, окупанти обвинувачують чоловіка у тому, що він, нібито очолюючи осередок незаконного збройного формування у місті Генічеську, підбирав людей для участі у ньому, схиляв водіїв таксі до безкоштовного перевезення учасників батальйону від місць їхнього проживання на чергування у селі Чонгар. При цьому обвинувачений нібито з 2014 до 2015 року брав участь у блокуванні проїзду транспортних засобів, які доставляли товари народного споживання для жителів Республіки Крим.

На допиті обвинувачений нібито визнав “провину”, після чого його взяли під варту. Обвинувальний акт проти українця направили до “суду” для розгляду по суті. Чоловіку загрожує до 15 років ув’язнення.