Михайлу Шпіру, окупаційному «заступнику міністра цифрового розвитку та масових комунікацій» Херсонщини, повідомлено про підозру

14 Лютого 2024, 13:36

Михайло Шпір. Фото: відкриті джерела.

Повідомлено про підозру так званому «заступнику міністра цифрового розвитку та масових комунікацій» окупаційного уряду Херсонської області. За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру уродженцю м. Чернівці у колабораційній діяльності та виправдовуванні, визнання правомірною тимчасову окупацію частини території України (ч. 5, 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. Відповідний текст підозри оприлюднений на сайті Офісу генерального прокурора.
Мова йде про 37-річного Михайла Шпіра, уродженця м. Чернівці.
За даними слідства, у вересні 2022 року підозрюваний обійняв посаду «исполняющего обязаности по должности заместителя министра цифрового розвития и массовых коммуникаций Херсонськой области».
На цій псевдопосаді зловмисник через російські медіаресурси та власний Telegram-канал здійснює інформаційну діяльність у співпраці з ворогом і забезпечує просування наративів держави-агресора.
Він неодноразово надавав інтерв’ю російським медіа. У своїх виступах підозрюваний виправдовує збройну агресію РФ проти України, просуваючи тезу «знищення націоналістів». Активно критикує українську владу та схвалює нанесення військовими РФ ударів по закладах охорони здоров’я.
Згідно з висновками судових лінгвістичних експертиз, зміст та контекст висловлювань підозрюваного вказують на здійснення ним інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором і містять виправдовування збройної агресії РФ.
Раніше повідомлялось, що