Херсонська влада витратить додатково 1.8 мільйона гривень на ремонт найпростіших укриттів у місті

20 Лютого 2024, 13:51

Відділ цивільного захисту Херсонської міської військової адміністрації замовив додаткові ремонти у трьох найпростіших укриттях на загальну суму 1 831 910 гривень. Підрядники мають встановти на об’єктах нові двері, відремонтувати та пофарбувати стіни та підлогу, оновити електричну мережу та забезпечити водопостачання укриттів.

Відповідні закупівлі опубліковано у системі Прозорро.

Всі три підряди отримала ТОВ «БУДПОСТАЧ-СТСВ» із міста Івано-Франківськ. Роботи мають бути завершені до 30 квітня 2024 року.

Ця ж фірма у листопаді 2023 року взяла на себе аналогічні зобов’язання з ремонту трьох укриттів в Херсоні на суму 7 648 067 гривень. ТОВ «БУДПОСТАЧ-СТСВ» також має відремонтувати захисну споруду в одному з навчальних закладів у Музиківській громаді, що на Херсонщині. Сума договору з Музиківською сільською радою складає 1 229 490 гривень. Цікаво, що зазначена фірма до початку повномасштабного вторгнення росіян не мала досвіду ремонту подібних об’єктів. Єдиний схожий підряд ТОВ «БУДПОСТАЧ-СТСВ» отримали у 2016 році, щоправда, тоді мав бути відремонтований павільйон у дитячому садку.

У договорах на нові ремонти укриттів замовник знову приховав їхні адреси. Дізнатись про адреси укриттів, у яких за гроші платників податків проводяться ремонти, у минулу хвилю закупівель ІРС-Південь та Центру журналістських розслідувань вдалося лише через інформаційний запит до пана Горіна. Ми будемо надсилати запити щоразу, коли чиновники порушуватимуть закон, приховуючи публічну інформацію, що стосується використання публічних коштів і прав жителів Херсона на інформацію про місцезнаходження укриттів, як це вимагає Указ президента і рішення РНБО.