Директор Генічеського ліцею №4 Анатолій Семенов отримав підозру в колабораціонізмі

08 Лютого 2024, 12:02

Анатолій Семенов, колаборант. Фото: соцмережі.

Анатолій Семенов, директор Генічеського ліцею №4 на Херсонщині, добровільно перейшов на бік ворога і очолив незаконно створену на базі закладу «Геническую школу №4». Також колаборант брав участь у відкритті муралу із зображенням ліквідованої російської пропагандистки Дар’ї Дугіної. За скоєний злочин головне слідче управління Національної поліції України 5 лютого заочно повідомило йому про підозру в колабораційній діяльності.

Відповідний текст підозри оприлюднений на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, Семенов Анатолій Олександрович, уродженець села Абан Красноярського краю РФ, житель селища Новоолексіївка Генічеської громади Херсонщини, добровільно перейшов на бік ворога і очолив захоплений Генічеський ліцей №4, який окупанти «перейменували» в «Геническую школу №4».

Під керівництвом Анатолія Семенова ліцей перейшов на російську мову навчання, там почали виховувати в дітях ненависть до України і всього українського. За участі колаборанта Семенова на стіні ліцею окупанти відкрили мурал із зображенням ліквідованої у 2022 році російської пропагандистки Дар’ї Дугіної.

Мурал із зображенням ліквідованої російської пропагандистки Дар’ї Дугіної. Фото: скриншот з російських медіа.

За скоєні злочини Анатолію Семенову заочно повідомлено підозру за ч.3 і ч.5 ст.111-1 КК України. У разі доведення вини, його можуть відправити за ґрати з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що прокуратура завершила розслідування стосовно Олександра Знаменського, окупаційного “голови” Веселого на Херсонщині.