У 2024 році ООН надасть допомогу Україні на 4,2 мільярда доларів США

16 Січня 2024, 13:24

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Для подолання гуманітарних наслідків війни, у 2024 році ООН надасть Україні допомогу в розмірі 4,2 млрд. доларів США.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

15 січня 2024 року в Палаці Націй у Женеві заступник Генерального секретаря ООН Мартін Гріффітс та Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді спільно з Віцепрем’єр-міністром України Іриною Верещук представили стратегічні плани гуманітарної діяльності ООН в Україні у 2024 році на суму 4,2 мільярда доларів США.

Передбачається, що реципієнтами відповідної допомоги впродовж року стануть 8,5 мільйонів найбільш постраждалих осіб в Україні, а також 2,3 мільйона українців, які були змушені переміститися за кордон у результаті російської агресії.

Організації системи ООН продовжать надавати фінансову, продовольчу, консультативно-правову допомогу, а також допомогу із житлом, розмінуванням, доступом до базових послуг у сфері освіти та охорони здоров’я тощо.

Учасники дискусії в Палаті Націй у Женеві дали високу оцінку гуманітарним зусиллям України у вкрай складних умовах триваючої війни, а також поінформували про подальші плани підтримки нашої держави, зокрема фінансові внески на гуманітарне реагування у 2024 році.

Раніше повідомлялось, що жителі звільнених територій можуть дистанційно отримати безоплатну юридичну допомогу.