Росіяни змінили порядок перетину адмінмежі між Кримом та окупованою частиною Херсонщини

25 Січня 2024, 13:00

Так званий “глава Криму” Сергій Аксенов встановив новий порядок перетину адміністративної межі між окупованим півостровом та підконтрольною росіянам частиною Херсонської області. Відтепер потрапити до Криму з херсонського напрямку можна лише через три російських АПП та після перевірки документів.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на указ Аксенова.

Глава Криму Сергій Аксенов запровадив особливий режим перетину адмінкордону між Кримом та Херсонською областю. Місцями перетину адмінкордону визначено АПП “Армянськ”, “Перекоп”, “Джанкой”, а також залізничні пункти пропуску “Армянськ” та “Джанкой”. Поза цими пунктами перетин кордону забороняється”, – йдеться у повідомленні. 

На думку “голови Криму”, таке нововведення має допомогти “локалізувати загрози безпеці населення, військових та інших об’єктів, що розташовані на території республіки Крим”. Зазначимо, що з квітня 2023 року пропуск через КПВВ між Херсонщиною та Кримом проводився за спрощеною процедурою без перевірки вантажів, а у липні тут було скасовано також паспортний контроль. Паралельно росіяни повідомляють про те, що їхні військові колони рухатимуться окремими трасам. Це рішення прийнято нібито також з міркувань безпеки.