Росіяни зменшать фінансування окупованої частини Херсонщини у 2024 році

23 Січня 2024, 14:01

Ілюстративний фотоколаж: "IPC-Південь".

Окупанти втомились годувати херсонських колаборантів і населення лівобережжя Херсонщини. Росіяни зменшують кількість дотацій зі свого державного бюджету на утримання підконтрольних їм громад області. Від херсонців вимагатимуть переходити на самофінансування.

Про це повідомляє видання Forbes.

“Окуповані регіони України у 2023 році отримали понад півтрильйона безоплатних надходжень із федерального бюджету, підрахувало для Forbes агентство АКРА. У 2024 році заплановано зниження федеральних трансфертів – від регіонів очікують підвищення фінансової самостійності”, – зазначають у виданні. 

За даними Forbes, у Херсонській області частка безоплатних надходжень з російського бюджету у загальних доходах має скоротитися до 74% (33,2 млрд. рублів) після 86,8% (52,2 млрд. рублів) на кінець 2023 року.

Цифри, наведені зазначеним виданням, відрізняються від інформації херсонських колаборантів, адже так званий “губернатор” лівобережжя області Володимир Сальдо у грудні 2023 року заявив, що бюджет окупованої частини Херсонщини на 95% залежить від російських дотацій.

Наразі збір податків на території Херсонської області для працюючих дуже лояльний, більша частина наповнення бюджету – майже 95% – це субсидії та субвенції федерального бюджету. Поряд із федеральним бюджетом ще й надають допомогу регіони-шефи”, – повідомив колаборант.

Можливо Сальдо навмисно завищує цифри, щоб потім відзвітувати про позитивну тенденцію збільшення фінансової самостійності в регіоні. Але факт залишається фактом: після часів відносної стабільності лівобережжя Херсонщини очікує зменшення фінансування з російського бюджету з усіма відповідними наслідками для економіки та соціальної сфери регіону.