Росіяни засудили жителя Херсонщини до 11 років колонії за підозру у шпигунстві на користь України

14 Січня 2024, 12:36

Жителя Херсонської області Олександра Процюка засуджено до 11 років колонії суворого режиму. Такий вирок чоловіку виніс суд російського міста Ростов. Росіяни інкримінують Процюку співпрацю зі Збройними силами України та передачу українській стороні розвідувальних даних.

Про це повідомляють у пресслужбі зазначеного суду.

Ростовський обласний суд визнав винним у шпигунстві уродженця Херсонської області Олександра Процюка, повідомляється на сайті суду. Засуджений збирав відомості для розвідки. Засідання суду відбувалося у закритому вигляді через відомості, що стосуються державної таємниці. Суд засудив Процюка до 11 років колонії суворого режиму”, – йдеться у повідомленні. 

Мова йде, ймовірно, про жителя села Красне Скадовського району. Telegram-канал “Пошук зниклих” повідомляє, що Олександра Процюка було викрадено російськими військовими і вивезено із зазначеного населеного пункту в липні 2023 року. Згідно із сторінками чоловіка у соцмережах, він міг брати участь в АТО. Це могло стати приводом до арешту і подальшого судового процесу на Процюком.