Росіяни відзначили херсонського колаборанта Володимира Яценка почесним званням

10 Січня 2024, 14:40

Колаборант Володимир Яценко став “Заслуженим діячем культури Російської Федерації”. До повномасштабного вторгнення чоловік очолював один з херсонських будинків культури, а зараз є директором так званої “Філармонії Херсонської області”.

Про факт нагородження повідомляють російські ЗМІ.

Директора Херсонської обласної філармонії Володимира Яценка нагороджено званням “Заслужений працівник культури Російської Федерації”. Посвідчення про це йому вручив перший заступник керівника Адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко”, – йдеться у повідомленні. 

Яценко з перших днів окупації погодився співпрацювати з росіянами та допомагав їм в організації масових заходів в обласному центрі. Перед звільненням міста чоловік вихав на лівобережжя області, де продовжує працювати з музикантами так званої “філармонії”, що зараз більше нагадують працівників музичного гуртка сільського клубу.

До повномасштабного вторгнення Володимир Яценко двічі обирався депутатом Херсонської міської ради у 2002 та 2015 роках від Соціал-демократичної партії України і партії “Наш край” відповідно.