Російських військових “карають” переведенням на службу до Херсонської області

13 Січня 2024, 13:03

Родини російських військових вважають переведення їхніх чоловіків на Херсонський напрямок покаранням. Є факти, коли на лівобережжі області росіяни опиняються через конфлікти зі своїми командирами або якісь провини. Особливі “щасливці” не просто потрапляють на Херсонщину – їх ще й переводять до військових підрозділів окупантів, що комплектуються з колишніх в’язнів.

Про це повідомляє дружина одного з окупантів. Її чоловіка “нагородили” переведенням під Херсон тиждень тому. До того ж він потрапив у загін “Шторм Z”. Жінка повідомляє, що причиною такої ситуації стала сварка її чоловіка з його колишнім командиром.

Скажіть, чому туди переводять і як звідти перевестися до іншої частини? Чи це законно переводити людей до колишніх в’язнів, а не в будь-яку іншу частину? Переживаю, що якщо це покарання таке, то чому саме туди? Чи це може бути розправою з неугодними з боку командира?”, – цікавиться жінка у російських юристів у соцмережах. 

У коментарях під публікацією жінки інші росіяни відповідають, що “покарання Херсонщиною” є звичайною справою в російській армії. Їй радять не підіймати цієї теми, бо ситуація може лише погіршитись.