Херсонський колаборант Володимир Яценко розповів про свою любов до Росії та закликав всіх підтримати Путіна

18 Січня 2024, 14:01

Російські журналісти опублікували велике інтерв’ю з фейковим керівником Херсонської обласної філармонії Володимиром Яценком. Колаборант розповідає про нелегке життя після втечі з Херсона, “тиск на російську культуру” і закликає всіх підтримати російського диктатора Володимира Путіна.

Щодо нашої творчої роботи, кадрів і так далі, звичайно, нам би хотілося, щоб у нас було якнайбільше молодих талановитих артистів. Для цього ми працюємо. Поки що, на жаль, не все нам вдається. Багато людей бояться сюди приїжджати, думають, що ми знаходимося практично в прифронтовій зоні, і це, звичайно, дається взнаки”, – зазначає Яценко. За його словами, штат філармонії вдалось укомплектувати місцевими генічеськими виконавцями. Це дозволило навіть провести “гастролі” у селищі Іванівка і селі Рубанівка. 

Також Яценко розповсюджує звичні для кремлівської пропаганди наративи про “пригнічення” російської культури в Херсоні. За його словами, до російської культури, а особливо до російських композиторів і пісень – ставлення жахливе. “Російська тематика тоді повністю забиралася з репертуару, вибачте, затиралася. Натомість просувалися українські пісні. Якщо чесно, нам уже набридло ось ці «козацькі пісні співати»”, – скаржиться колаборант. 

Ну і звичайно, зараз, завдяки російському диктатору Путіну, все змінилось, щоправда, “зміни” ці відбулись лише на підконтрольній окупантам частині Херсонщини. “Директор філармонії” дякує за це російській владі та висловлює свою підтримку президентові держави-агресора. “Зараз у нас є справжній мир та дружба між російськими народами, піднесення економіки, піднесення сільського господарства. А армія? Подивіться, наскільки потужною стала армія Росії. Сьогодні ж і американці розуміють, що вони зі своєю технікою нічого не можуть вдіяти з російською армією”,  – розповідає Яценко. Ймовірно, в його уяві та в російських ЗМІ ситуація справді виглядає так. А фактично ж самому Яценку довелося тікати з Херсона восени 2022 року, тому що російська армія виявилась далеко не такою “потужною”.