Херсонського колаборанта Дмитра Савлученка засудили до 12 років ув’язнення. Він загинув ще влітку 2022 року

06 Січня 2024, 13:09

Малиновський районний суд міста Одеси визнав херсонського колаборанта Дмитра Савлученка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 і частиною 6 ст.111-1 КК України, та призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Свого часу Савлученко очолював так зване “Управління молодіжної політики, сім`ї та спорту ВЦА”. Сам колаборант загинув ще у червні 2022 року.

Про це йдеться у вироку суду.

“Підозрюваний очолив “Управління молодіжної політики, сім`ї та спорту Військово-цивільної адміністрації Херсонської області” окупаційної влади та брав активну участь в організації та проведенні 01.06.2022 у місті Херсоні святкових заходів з нагоди Дня захисту дітей, які організовувалися окупаційною владою. Крім того, підозрюваний брав участь у створенні проросійської партії, є публічною особою”, – йдеться у вироку.

Дмитро Савлученко був відомим херсонським проросійським активістом.

У 2013 році був одним з засновників руху “Оккупай педофіляй” у Херсоні. Заснував ГО «Нова русь».

Після Майдану мав конфлікт із місцевими патріотичими організаціями та своїм колишнім другом Андрієм Наливайко. Після чергової бійки в будівлі Суворовської райради у 2014 році виїхав до Москви, де проживав кілька років.

У 2016 році повернувся до Херсона, де працював у Ощадбанку та брав участь у проросійських заходах.

Був кореспондентом телеканалу «Наш» і активістом партії Євгена Мураєва.

У 2020 році працював у передвиборчому штабі Володимира Сальдо і балотувався від Блоку Володимира Сальдо до Дніпровської райради.

24 червня 2022 року він загинув у дворі власного будинку внаслідок детонації вибухового пристрою.