FPV-дрони для російських військових на Херсонському напрямку виготовлятимуть у Хабаровську

24 Січня 2024, 11:20

Росіяни планують забезпечити своїх військових на лівобережжі Херсонщини FPV-дронами, які виготовлятимуться у місті Хабаровськ. Перша партія безпілотників нібито вже пройшла тестування в польових умовах, зокрема, бійцями так званого “батальйону імені Маргелова”. Заявляється, що виготовлення дронів є спільним проєктом росіян і херсонських колаборантів.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Закуплено обладнання та сформовано запас комплектуючих для випуску FPV-дрону “Велес”, який має дальність польоту до 15 км на висоті до 1000 м і може нести 2,5 – 3 кілограма”, – зазначив так званий “сенатор” від Херсонщини Константин Басюк. 

Виготовлятимуться дрони на базі підприємства «Аэро-Хит». Ця фірма є у російських реєстрах. Вона була заснована у червні 2023 року, ймовірно, саме під випуск дронів. Її директора, Анісімова Андрєя Андрєєвіча, на початку 2024 року разом з іншими підприємцям з Хабаровського краю було запрошено на зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним. Це свідчить про важливість для росіян підприємства, на якому виготовляються FPV-дрони для Херсонщини. 

Зазначимо, що у жовтні 2023 року так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо анонсував початок виробництва безпілотників на лівобережжі області. За його словами, це мало спростити логістику. Схоже, росіяни відмовились від цієї ідеї, враховуючи, що майже вся територія лівобережжя області “прострілюється” українськими військовими.